Mer blommor..

Odag var vi på hemlig resa med jobbet. Detta innebar först en kort bilresa, jag hade tur och fick åka cabbe, till ett naturreservat där vi gick tipspromenad. Hör och häpna, jag vann! Kul! Inte för att frågorna var av allmänbildat slag, men det var kul! Sen fortsatte bilturen till Berg där vi skulle titta på blommor. Jag var ju och köpte blommor så sent som i fredags men det blev lite ändå. En till pelargon (pensionärsvarning!), petunia och murgröna inhandlades således. Sen åkte vi och köpte glass och hade lite lekar. Vi vann 1 av 3 grenar. Sen bar det av till stenladan i Urshult där vi fick god mat, kaffe och en alldeles för liten pralin. Detta avslutades sen med charader. Vi vann nästan, föll på målsnöret. Sen for vi hemåt, till en början nercabbat men sen fick vi allt ta upp taket. Vi stannade i en gårdsbutik där vissa köpte grönsaker, jag hade bara kortet och kunde inte handla mer. Bra. ;-)
Imorgon är en fullspäckad dag. Först ska jag jobba, sen till dagis för utvecklingssamtal, sen bvc-kontroll med Noel, sen klippa Noel om det finns tid och slutligen möte om skolan! Jisses.
Nähä, dags att lägga sig då kanske! Så man orkar med dagen..
Nu ska jag gå å pussa på min drömprins, som förresten bakade tårta till mig igår på morsdag! <3

Blommor och regn..

Ja önskar att mankunde skriva blommor och bin men sambon har ju varit på rajraj i ljungby. Umdrar just hur skallen hans mår idag?! Jag har sovit dåligt som en gnu, jag är så himla rädd när Andreas inte är hemma. Lyssnar efter ljud, har lampan tänd, kollar att jag låst fler gånger. Hunden är med orolig. Usch!
Framåt 3-4 slutade jag vakna titt som tätt och sov som en stock till kl 6, sen ville hunden ut.
Vi har haft en mysig frukost tillsammans barnen och jag, nu är det lite småplock som gäller. Sen ska jag ut och plantera jordgubbsplantor och blommor som inhandlades igår. Jag och svärmor <3 tog en tripp med Elise, Ellen och Victor ner till Karlshamn. Vi shoppade lite kläder till barnen, fikade och strosade runt. ELise gav mig nervsammanbrott inne på lindex, annars var det bra. Hon lyckades dock tjata till sig en bikini. Jag är lite emot det där, men vad gör man. Hon ville så gärna, överdelen är heller inte så bh-liknande utan mer som en liten topp. Vi köpte en jeansjacka åt henne med. Kul om hon får några egna ytterkläder och inte bara Noels. Hon fick också en topp av farmor.
Noel är fortfarande prickig, dock har alla torkat nu, men han fick vara med farfar i vedhögen och han var så nöjd med det. De hade åkt traktor och köpt glass och haft mysigt de med. Farmor shoppade till honom också, han fick lite mer eftersom han "hjälper till" så mycket. Han fick benskydd och fotbollsstrumpor, jeansshorts och badshorts.
Efter en lyckad shopping av kläder åkte vi till kyrkhult och handlade blommor! Jag kunde gått fär hur länge som helst. Så roligt! Köpte 2 vita rosenpelargoner, 2 cerisa pelargoner, 1 blå lavendel, targetes (stavning?) till mamma i morsdagspresent, ett cementhjärta, täckduk till trädgårdslandet, jordgubbsplantor etc. Så mycket fint!
Ikväll ska jag, Lisa och Annika ut och käka och dricka gott. Blir nog på båten eller aptit, har inte bestämt oss än. Nä nu får jag sätta fart här!

Försäkringskassan, go fuck your self!

Har för ett tag sen skrivit om försäkringskassan, dess byråkrati, handläggningstider och ovänliga telefonister. Idag, ett par veckor sen jag ringde till dem sist, ringde jag återigen om samma utbetalning som inte kommit. Sist jag ringde så sa hon att hon skulle skynda på ärendet, när jag ringer idag kopplas jag till en (faktiskt) trevlig ung herre som meddelade mig att de inte börjat med mitt ärende! What the fuck? Han skulle se till att de skyndade på ärendet! Å r det konstigt att jag blir misstänksam. Jag påtalade att inget hänt på flera veckor, hans svar blev "ja du, jag vet faktiskt inte vad de sysslat med". VA? Nu gäller det här en enda dag, å det rör sig inte om ap-mycket pengar. Dock är jag hemma med vattkoppigt barn och kommer få flera vab-dagar i maj och om dessa utbetalningar är lika sega så får jag väl dem tidigast i september! GAH!
Nu ska jag titta på hotell i köpenhamn så jag, sambon, Emely och Mattias kan åka dit. Jag vet att jag ska dit två gånger på två veckor, men va fan det är ju en underbar stad!

Måtte djävulen ta alla vattkoppor!

Ja, alltså jag har ju velat att barnen ska få vattkoppor, allra helst innan sommaren. Men i mitt stille sinne tänkte jag givetvis att de skulle få det samtidigt! Men nej då. Igår vaknade Noel och såg ut som en finnig tonåring.
Hela pannan är helt skrovlig och full, och då menar jag verkligen FULL, av vattkoppor. 
Problemet med att få vattkoppor denna veckan, av alla 52 veckor det här året, är att det var så mycket roligt som skulle hända. Igår skulle vi varit på grillkväll på sonens avdelning, idag skulle dem ha utspark (alla blivande skolbarn firas nästan som vid studenten!), ikväll var det fotbollsträning och Noel ville givetvis inviga de nya (ärvda) fotbollsskorna. Men allra mest ömmade mitt modershjärta när han med darrande underläpp och tårblanka ögon frågade. "Kan jag inte följa med farfar och titta på skogsmaskiner då?".
Det gjorde så ont att svara honom, han gned sina ögon för att få bort tårarna. USCH!
I övrigt är Noel helt opåverkad, det kliar som fasen ser man men han är duktig på att låta bli. Inväntar just nu samtal från vårdcentralen så de kan skriva ut tavegyl mot klådan.
Igår hyrde jag och sambon en film på telia-boxen. Due date. Jag älskar Zach Galifinakis och gör man det så gillar man filmen. Vi låg där i sängen och åt glass och tittade på film och det kändes som det var fredag, det gör det alltid när jag jobbat helg, måndag OCH tisdag. DÅ tror man att alla ska vara ledig bara för att man själv ska det. :)
Idag hade jag velat ha Emely här, men Ebbe är nog inte redo för vattkoppor än han har varit sjuk så mycket ändå. Annars är det ju bara bra när de får det tidigt. Men det kanske är väl tidigt..
Nähä, upp och hoppa. Tvättmaskinen snurrar, diskmaskinen är påsatt, Noel är någorlunda påklädd men sängarna ska bäddas, tänder ska borstas, Elise ska kammas och sen ska det bakas. Jag ska sätta en surdeg och baka bullar eller kringlor och ev en sockerkaka eller något så barnen sysselsätter sig lite.
PUSS!

Jag älskar..

Jag älskar mycket men det jag kommer på just nu är:
  • Mina nya löparskor! Jag är så nytänd så det finns inte. Igår sprang jag 8 km utan smärta, liite men den var övergåeende och inte så jag behövde stanna! Andreas blir inspirerad och helt plötsligt funderar vi på att springa gbg-varvet som resterande i familjen. (ja, i hans familj och då inte alla..) Men det återstår att fundera på, detta av en anledning som jag inte diskuterar..
  • Min trädgård! Visserligen är den oorganiserad och långt ifrån perfekt, men jag ser möjligheterna! Jag har sått tomatfrön inne som nu blivit plantor. 10 st! var fan ska alla få plats! Jag har sått basilika som doftar i mitt köksfönster, jag har byggt pallkragar (ok, ok med viss hjälp!) som jag sått en massa frön i! Dill, rödbetor, morötter, ruccola, sallad, rädisor och smultron. Plantor av gräslök, oregano, citronmeliss och basilika har planterats och jordgubbsplantor ska inhandlas! Tack Sofia för ALLA tips!
  • Min altan, aka TERASSEN! Min älskling har tillsammans med min underbara svåger och svärfar byggt en fantastiskt altan. Den är så fin och jag blir glad så fort jag kommer hem! Även om den ofta är full av foppatofflor i olika storlekar och färger, hårspännen, lego, läppglans ( i allafall om Nellie varit här!), bobbycar, etc..
  • Mitt nya sovrum! Jag älskar det. Kort och gott. Allra finast är det nya kuddfodralet från Hm.
  • Min iphone. Jag lovade mig själv att aldrig bli en iphonetönt men här är jag! Jag sitter nästan aldrig vid datorn längre, jag gör allt på min iphone.
  • Hanna, jag överlever inte mina arbetsdagar utan dig!
  • Annika G-sson, love at first sight! Min mentor i livet!
  • Lisa, min tvillingsjäl och tårtkompis!
  • Emely, How do I live without you?
  • Nelson, för att du finns!
  • Min familj, min lilla fina, fullkomliga familj. Jag har allt det jag önskar i den lilla innersta kretsen.
  • Och faktiskt, mitt jobb. I alla fall när jag jobbar med rätt gäng och dagarna flyter på.
Nu är Andreas på hemgång, han har varit i lönashult och hållt på med veden, så nu blir det kaffe på Terassen ;)

Kärlek till min mini-Zlatan..

Igår var en stressig och fullkomligt fullbokad dag! Jobbade 7-16, panikhandla korv, bröd och festis för att sedan åka hem, packa fotbollskläder till sonen, byta om från jobbarkläderna och sen ner på grillfest på dotterns dagisavdelning.. Regnet höll sig borta för en gångs skull och det var trevligt. Andreas och Noel fick dock cykla ifrån lite tidigare för att Noels första fotbollsträning skulle äga rum, jag och Elise kom efter sen. När vi kom var Noel jättetrött och blyg och ville inte alls vara med. Efter att morsan peppat honom en stund ville han vara med liiiite grann. Han sprang med mig i handen. Ni bör veta att jag sprungit på en fotbollsplan ca 4 gånger i livet och då ALDRIG frivilligt! Efter en stund lossnade blygheten och tröttheten var som bortblåst. Han sprang med kompisen William och kompisen Albin. De sköt straffar, Noel gjorde då ett mål. Målvakten stod dock åt ett annat håll men vad gör det?! Sen skulle det spelas  på "riktigt". Två lag, med mål markerade av koner. Noel sköt istället på det stora målet som var vid sidan om. Min älskade sons min var oslagbar! -Mamma, det blev mål! Fotbollsfröken Camilla berömde Noel stort! Vad gör det att det inte var rätt mål? Det var åtminstonne inte självmål!! Min älskade mini-Zlatan, så duktig så!

Idag ska Noel, aka Mini-Zlatan, hälsa på i skolan och äta där! Som han ser fram emot detta.. Jag är destomer nervös, lipig och orolig. Jag vet inte varför. Noel har många kompisar, har lätt för att umgås med både pojkar och flickor, han har aldrig varit utanför ändå är det just det jag är så orolig för. Tänk om han hamnar utanför i skolan? Tänk om han blir mobbad? Varför tänker jag inte "gud så kul för honom, det kommer gå som på räls!" Varför är jag så rädd och orolig? Han ser ju fram emot det!

Nu ska jag kolla kampanjerna på campadre och se om jag hittar något skoj!
Puss å kram!

Man blir glad..

.. när någon trivs med sitt jobb. Idag satt jag i telefonkö. När jag kom fram möttes jag av en otroligt glad och tillmötesgående tjej och inte alls så som de brukar låta på FK. Kul med folk som gillar sitt jobb, en del är inte alls ämnade för att arbeta med människor. (t ex merparten av de anställda på fk). När jag sen ringde till just försäkringskassan möttes jag av samma släpande, suckande och utråkade människor som vanligt. Eftersom jag ringde pga sena utbetalningar som vanligt var jag inte heller på mitt bästa humör. När jag dessutom får höra att datorn  återigen valt ut mitt fall av vab ( 1 dag, den 1 april!) till kontroll och att det var därför utbetalningen dröjde fick jag fullkomligt spelet! Jag har vabbat 4 dagar sen jag började jobba efter min föräldraledighet med dottern och 2 av dem har datorn valt ut. Handläggaren kallade det "maximal otur" och försökte skoja med att jag borde spela på lotto. Jag fräste att man måste ha pengar för att göra det. Nu lever jag inte precis på ruinens kant utan vi klarar oss bra ändå, men det finns säkerligen de föräldrar som inte klarar sig utan sina vab-pengar och då suger deras kontroller. Varför väljer datorfanskapet ut mig som nästan ALDRIG är hemma med barnen? Och varför finns det inget sett för fk att skynda på? Nu var fallet granskat och klart och jag skulle få min utbetalning snart. Lovade hon. Jag fräste att jag kanske borde flexa istället, om jag ville ha mina pengar innan jul.. Nu har jag varit hemma två pass igen.. de pengarna får jag väl i februari. Sist jag var hemma, 12 november fick jag pengarna i just februari..

Är ledig i tre dagar nu, dagen ska spenderas med min prickiga dotter och min uttråkade son, kvällen med en bag in box och Nina, morgondagen i trädgården och söndagen är fri. Om dottern fortsätter att få fler prickar så hämtar pappa barnen på söndag och tar med dem till Ronneby så jag kan jobba på måndag. I så fall får det nog bli bio med min älskling på söndagkväll. Vore mysigt!

Få perspektiv på kaoset!

Följ familjen annorlundas bloggar. Jag följer Maddes och Mirkas, de bloggar på minbebis.com. Herregud om jag tröttnar på att sortera strumpor, hur kan dem ha det? Imponerande och roligt att följa deras liv!

Våren går mot sommar och jag hinner ingenting!

Ja, nu börjar våren övergå mot sommar. Åtminstonne vissa dagar, vissa är det frost. Jag börjar bli stressad, hinner ingenting. Noels nya sovrum är fortfarande inte färdigt, altanen ska oljas, det ska sås frön i pallkragarna, tomatplantor ska omplanteras, det ska planeras inför sommaren, jobbschema ska läggas, möten hit och gympaavslutningar dit däremellan ska det vanlöiga också göras. Dvs jobb, träning, tvätt, städ och matlagning. Gärna ska man hinna blogga också men dte har jag inte gjort på EVIGHETER. Jag skyller fortfarande på att vår dator står i källaren och att jag därför inte tar mig tid..
En snabb uppdatering sen jag skrev sist, för över 1 månad sen;
- Var på underbar överraskningsweekend i malmö som Andreas och Christian planerat för mig och Lisa. Kanonkul, mysigt och lyxigt. Att få äta ute, dricka vin mitt på dagen och bada i kallbadhuset var verkligen en upplevelse. Två nätter på hotell, discobowling (som jag vann!!), helgalen taxitur, casino cosmopol och ett oräkneligt antal piña colada gjorde den här helgen till ett minne för livet!
- Noel har börjat skolas över på skolan, han börjar ju förskoleklassen snart. Vi har varit där på möte, han har träffat sina nya klasskompisar, 5 pojkar, 14 flickor. Snart ska han dit och äta lunch och då ska Oliver, underbara Sannas son, ta hand om honom! <3
- Elise har fått vattkoppor, hon ser just nu ut som en finnig tonåring i ansiktet, hon har dock ingen feber och verkar inte påverkad förövrigt. Men hemma måste vi ju vara..
- Vi har haft möhippa för Therese på jobbet, kidnappade henne i torsrummet när de gamla satt å fikade. Sen blev det ost och kex innan vi åkte raggarbil till stan. Där väntade lasergame, som jag tyckte var rätt överskattat, sen uteservering med cider, visning av musen (en datormus under kjolen), och sexfrågesport. Kvällen avslutades hos Chanett, som hade ordnat allt superfint för oss!
- Jag har köpt nya löparskor och fått komplex för mina fötter. De är tydligen breda, platta, tjocka, korta och har ett stort pronationsfel. Hm.. jag vill nog inte gå barfota i sommar! Knät ömmar inte alls när jag springer och vårruset gick helt ok, trots nötter som gick i bredd trots att de ställt sig i första starten! Igår tog jag en tur på 6-7 kilometer och det var underbart!

Idag skulle jag varit på möte på em men eftersom min dotter är prickig får jag helt enkelt hoppa över det. Ikväll blir det i alla fall gympaavslutning för Noel. Synd att bara en av oss kan följa med :(
På fredag blir dte vinkväll med Ninchen i stan, hoppas jag hinner in till stan i god tid så att jag kan kika runt på lite saker innan.. Roligt att få gå utan mina underbara huliganer någon gång ;)
Nähä, tvätten ropar och snart ska det bakas kakor!
Puss å kram!

RSS 2.0