Att byta grejer med varann..

Jag älskar barnkläder, tycker det är vansinnigt kul. Glada färger, praktiska och coola plagg. Jag shoppar alldeles för mycket vilket resulterar i myyycket kläder som snart är urväxta. Mycket blir slitet, det skänks till UFF och sånt. Men det som är fint läggs i kassar och portioneras ut till de vänner som vill ha. I gengäld får man kläder tillbaka. Det är givetvis väldigt praktiskt men också rena julafton för mina barn. Gärna om de får ärva av barn som är liite större och någon de ser upp till. De river upp plagg efter plagg ur kassarna. Sen slutar jag, givetvis, inte handla nytt för det. Men till dagis och hemma är det väldigt praktiskt med ärvda, hela och rena och inte slitna förstås, kläder. Noel är idag mycket stolt iklädd kompisen Williams mysdress med spindelmannen, något jag inte köper därför blev Noel extra exalterad.
Men det här med att byta och sälja istället för att slänga och köpa nytt ligger i tiden nu. Jag har t ex köpt vår sängstomme av min älskade E, när jag nu pratade om att sälja den på jobbet nappade genast S på det! Jag i min tur ska köpa en jobbarkompis crosstrainer, träningsmaskin, som är använd max 5 timmar sammanlagt.
Att byta och sälja till vänner ger ju dessutom mer pengar till annat shoppande. Idag ska nog jag och dottern in och kolla de nya affärerna på grand samarkand, alternativt åker vi till mormor. Mina killar jagar rådjur idag så vi tjejer får hitta på något själva.

Pannkaka!

Ja, tack vare en underbar vän fick jag plötsligt lite kraft och ork. Blev nerbjuden till L och hennes ungar, hon var också utan sambo (eller man i hennes fall) och dessutom utan bil så vi körde dit. Inte bara fick vi sällskap utan också lunch i form av pannkaka. SKÖNT! Elise la sig på hennes soffa och somnade och Noel lekte med Wille. Alla var alltså nöjda. Vi avslutade sen vår lilla tur med det obligatoriska lördagsgodisshoppandet och åkte hem.
Sorterade ut lite kläder innan till L`s dotter och fick i gengäld kläder till Noel. Smidigt! Fick bl a en as-cool rolling stones jacka från England!
Nähä, nu ska jag fortsätta med det jag borde gjort i eftermiddags. ;)

Inspiration tack!

Det är lördag. Vi har varit uppe sen 7, ätit frukost, läst tidningen och sitter nu med frukost-teet (teet? tet?). Nu sitter jag och tittar ut och finner ingen lust att göra någonting! Det är regningt och mulet. Jag skulle kunna fylla dagen med en massa saker men jag känner ingen inspiration, ingen ork eller lust alls.
Tvätta borde jag göra, men hur kul känns det och vad ska jag göra under tiden maskinen är igång?
Städa, jo ja för att variera mig då eller? Problemet med att jobba helg är inte den helgen man jobbar utan det är de man inte jobbar. Man har liksom alltid lite ångest om man inte "hittar på något". Det blir lite kravfyllt på något sätt. Helgerna då jag jobbar vet man att man är ledig nästa helg, men den lediga helgen känner jag mest press på att göra allt jag vill göra på en ledig helg. Men vad är det jag vill göra?
Ikea? Jo det hade varit kul om det inte varit löning och om min kära sambo varit hemma men han är och kör enduro i vrigstad av alla ställen på jorden.
Åka och bada? Jo men det är höstlov vilket resulterar i att de är löjligt mycket folk i bassängerna.
Ullared? Jo, ensam med två barn, lönehelg i oktober? Nej tack. Verkligen nej.
Så nej, jag tillbringar nog dagen med mina små älsklingar i hemmets trygga vrå, framåt lunch klättrar vi nog på väggarna så då går vi ut regn eller ej..

Dagar då jag älskar att vara mamma

Det finns dagar då jag, bara för en liiiiiten liiiten stund undrar vad fasen jag gav mig in på när jag skaffade barn. TVÅ dessutom! Man ångarar sig så fort man tänkt det men när man står där med skriket i halsen och inte har en aning om hur man ska göra är det inte så lätt! Dagar då barnen och jag har lika lite tålamod. Ofta regnar det då också så man kan inte rasta dem någonstans.
Idag har det regnat och vi har varit lediga HELA dagen. Men vi har inte haft någon större konflikt under hela dagen. Noel började dagen på strålande humör och efter att hela familjen kunnat äta frukost i lugn och ro ihop så städade han sitt rum utan minsta protest för att hans kusin skulle komma. Under hela besökt av S och hennes ungar så bråkade de inte en gång. De lekte fint hela tiden och vi vuxna kunde prata och dricka kaffe själva.
Dagar då barnen somnar tidigt och man får en stund för sig själv och tillsammans med sin kära och man sitter och pratar om dagen och minns att man faktiskt inte behövt höja rösten, bli irriterad eller fått höra en massa gnäll på hela dagen. Dem dagarna så älskar jag mitt liv som mamma extra mycket. Jag älskar visserligen alltid att vara mamma, men vissa dagar präglas av känslor av att inte räcka till, dåligt samvete och oro. Idag har jag inte kunnat göra annat än att njuta..

Större än ord..

Ja. Igår fick vi somna med två barn emellan oss. Båda hade somnat tidigt och vaknade strax efter 21 och vill gå upp! Vad gör man? Jo man får alltså gå och lägga sig själv också. Där ligger vi i sängen, med två barn mellan oss. Avståndet är större ån man hoppas på så där på kvällen. När vi varit ifrån varandra under dagen pga jobb, simskola och annat. Man hoppas liksom få den lilla stunden innan man somnar bara vi två. Men nej. Men när vi ligger där söker en hand upp min. Den stora handen kramar min och smeker den. Han når inte att pussa min hand så han klappar den istället. Rätt var det är slingrar hans fötter ihop sig med mina. Där ligger vi med två barn mellan oss och vi älskar varandra mer än ord räcker till. Det räcker inte längre med ett "jag älskar dig".

Det underlättar..

Det underlättar att ha så underbara arbetskamrater, eller kamrat eftersom vi bara var två ikväll, när man ska jobba en lördagkväll. <3 Är lyckligt lottad inte bara för att jag har jobb utan också för det team jag har äran att arbeta i. Med de flesta av tjejerna på min avdelning är det så roligt att jobba att tiden rusar iväg. Det finns dock också dem som är raka motsatsen, men varför förstöra en lördagkväll med att fokusera på dem?!
Nej, nu ska jag lägga mig och sova så jag orkar med morgondagen också! Upp vid 5 om jag orkar, men senast 6 om jag ska hinna duscha.. Det är konstigt hur olika man prioriterar. Kvällen innan vill man självklart gå upp i god tid och slippa stressa, men när klockan ringer är man beredd att sälja sina organ för att få sova 9 (om man snoozar) minuter till. Och det vill man ju. ;) Nä godnatt, nu ska jag försöka skaka liv i min kärlek som sitter i soffan och se om han orkar gå och lägga sig i sängen istället.

Den riktiga supermamman..

...ja visst är man det. Ibland så kommer jag på mig själv att göra en massa saker som jag är helt säker på att min älskade sambo och pappan till mina barn aldrig skulle göra. Saker som jag inte borde göra men jag tänker inte ens på det! Det är saker som att:
- plocka undan i badrummet samtidigt som jag kissar. Böcker och sånt som dottern haft när hon suttit på pottan och sedan låtit ligga kvar.
- Städa handfatet medan jag borstar tänderna.
- Vika tvätt medan jag borstar tänderna.
- göra tofsar i håret på dottern medan jag borstar tänderna.
- Plocka undan på barnens rum medan jag klär på mig. (jag hoppar alltså runt iklädd trosor och en strumpa, med den andra i munnen samtidigt som jag slänger legoklossar i dess låda!)
- Jag slänger in en maskin tvätt när jag ändå är i källaren och ska elda i pannan.
- Städa toalettstolen när jag vridit på duschen och väntar på varmvatten.
- Skurar badkaret medan balsamet verkar i håret.
Tydligen har jag så lite tid att jag måste samköra allt för att hinna. Ändå ser mitt hus alltför ofta ut som ett bombnedslag! Hur gör ni mammor som alltid har det kliniskt rent hemma?! Städar ni när ni sover eller har ni barnen i löplina ute? Är vi så himla oorganiserade eller är det er det är fel på?
Varför kan jag inte ta den lilla tiden som jag kissar till att fundera eller koppla av istället? Min egen lilla tid så att säga? Varför är jag så himla dålig på att ta mig tid för mig själv, och om jag gör det så tränar jag eller sitter här! Varför lägger jag mig inte och läser en bok?  Jag blir tokig på mig själv!
Nu sitter jag här, bloggar vid min blogg, dricker mitt kaffe och förbannar min oförmåga till egentid... på min egentid. Som jag borde göra något bättre på..

Ja se det har snöat, var det roligt? Hurra?

Ja hallå, längesen jag uppdaterade. Jag suger verkligen när det gäller täta uppdateringar.. Men men.
Jag gick och lade mig igår, och visst såg jag att det snöade men  jag var ändå inte beredd på att det skulle ligga kvar. Framför allt inte i den mängden. Men vad tycker jag om den där snön? I Oktober? Jag kan inte bestämma mig. Jag längtar förvisso till jul och vinter. Men hej! Ska det inte vara höst lite till först? Ska man ta fram overaller och allt, fast det kommer töa bort när som helst? Ska man helt enkelt kasta sig ut i snln och göra änglar medans vi har en chans? Tänk om det inte kommer mer snö sen innan jul? Eller tänk om det kommer vara snö fram tills mars nu?! Jag vet inte vad som skulle vara värst?!
Barnen är dock i extas, nu kommer tomten mumlade min dotter när hon tittade ut på snön genom fönstret.. Men varför är snön förknippad med julen, det brukar inte ens vara snö till jul! Ändå tar man liksom det för givet när man tänker på julen..
Idag kom också panduros julspecialkatalog.. Med den kommer också längtan efter att få pyssla, baka och laga mat. Att få pynta med tomtar och stjärnor. Det är likadant varje år. I september kommer min jullängtan. Iår är den värre än någonsin. Iår ska det bli ännu mera jul. Inte nödvändigtvis mer julklappar men mer julgrejer! Mer pynt, tomtar överallt! Mer julbak, lussekatter, pepparkakor, vörtbröd, godis! Julgardiner, julgranar, blinkande tomtar i trädgården! JAg vill ha mer jul helt enkelt. Jag är precis som i låten Mer Jul med Adolphsson och Falk. Mer jul, jag vill ha, mer jul. Tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser, av juleljus som glimmar vill jag ha MER! Framför allt vill jag ha massor med tid till barnen, gud vad vi ska pyssla! Vad hysterisk jag ska bli över allt glitter som fastnar på golv och väggar och aldrig försvinner, som påminner mig om julen en regning höstdag i september som får mig att längta till jul..
Samma visa varje år, and I love it!
Fram för ullaredsshopping med massa pynt och julklappar. Fram för julgodis kokande med vänner, glöggkvällar med familjen och lussekattsbak med två mjöliga barn som slåss om vilken kael man ska ha fast man inte ens ska ha kavel..

RSS 2.0