Fredagsfika, jobb och en gnutta ångest.

Fredag idag. Den har börjat lugnt med lite bakning, chocolatechip cookies a la Nadja, sen 30 minuter på crosstrainern och sen tills värmor på fika. Blev lunch också. Sen semla. Mums. Ikväll ska vi jobba, svärmor och jag. Fast inte på samma avdelning förstås men vi ses ju ändå. Egentligen har jag ingen lust alls att jobba ikväll. Känner mig bara så himla stressad hela tiden men får ingenting gjort ändå. Vill få vårt nya sovrum färdigt så vi kan börja på dom andra rummen så vi slipper ha saker ÖVERALLT. Jag vill hinna med så mycket, göra så mycket men tiden och orken räcker inte alls till. Men när jag tänker efter är det nog bara min årliga februari-ångest som infunnit sig. Jag hatar februari. Det är inte vinter (oftast, ibland är det ju snö..), det är inte vår, det är långt till sommaren och tråkigt ute. BLÄ! Solresa? Ja tack!
Nu vet jag ju att vi kommer bli färdiga bara vi kommer igång och får hem alla grejer, men det känns bara som om allt står stilla fast tiden springer iväg. Just nu villa jag bara åka någonstans och slippa undan alla måsten. En weekend till London, dublin eller va fan det räcker med helsingborg! Bara vi kommer någonstans!
Nä, nu ska jag masa min bittra lekamen till tvättstugan sen ska jag göra en kopp te och mysa i soffan en liiiiten stund innan jag måste till jobbet. Puss!

Måste bara göra ett tillägg. Jag vill tacka, som vanligt, min fin-fina Andreas. Detta för att jag fått träna varenda kväll jag velat i flera veckor trots att jag dessutom jobbar de andra kvällarna. Men han vet nog också att han får en gladare sambo om jag får träna, dessutom snyggare ;)

Simskola och gympa.

Söndag idag, det innebär simskola för Noel. Numera i Älmhult eftersom den i Ryssby, tyvärr, lagt ner. Det hade varit roligt tyckte han när han kom hem. Det är liksom han och pappas grej simskolan, gympan på onsdagar brukar jag hänga med på. Vad jag älskar det här livet, med barnen och deras aktiviteter. Elise ska, äntligen, få börja gympa efter sommaren. Hon har tjatat hur länge som helst.
Hon tjatar ganska mycket om det mesta men allra mest om att få åka till Lollo och Bernie (Vings maskotar för barn). Hon träffade ju dem på mallorca och nu när hon ser vings reklam med Maria Montazami som gungar med Lollo tjuter hon och vill också åka dit. Vi vill gärna med åka någonstans men det får nog bli nästa sommar är jag rädd.. Undrar just hur hon tar det vårt lilla hjärta.
Nu startar visst transportbandet som kör ner ved i källaren så det är nog bäst att jag börjar lava lite ved. Sen blir det söndagsgympa ikväll för min del. KUL!

Jag bara älskar..

..att Nina flyttat tillbaka till smålands skogar! Idag har vi haft en alldeles underbar dag i tingsryd, lika spontant som det brukar bli med oss två. :) Alla dagar jag tillbringar med henne får mig att inse hur mycket jag saknar henne emellanåt fast man kanske inte tänkt på det.
Vi har badat i nästan tre timmar och haft så roligt! Nu väntar vi på att mannen ska komma hem så vi kan börja med middagen. Ikväll blir det kycklingklubbor med grekisk sallad, timjanpotatis och tsatziki. Mumselimums.
Nu ska jag gå och smygäta lite choklad, hoppas barnen inte inser att jag sparat mitt lördagsgodis, för då blir jag snart av med den. Bra det där med lördagsgodis, så håller jag med ifrån mig sånt i veckorna.

Glömde ju..

Ett tillägg till föregående inlägg.. Har ju en diss till!
ATT JAG GLÖMDE BESTÄLLA ETT PAR SÖTA GUMMISTÖVLAR TILL ELISE FRÅN CAMPADRE.COM INNAN KAMPANJEN VAR SLUT! FAN!

Dagens hiss och dagens diss(ar)

Dagens hiss måste ju ändå gå till svärmor som tittade hit och förgylde min eftermiddag. Hon hade med sig ett smyckeskrin som hon beställt åt mig från house of hedda! Yeah! Jättefint. Alltså jag hade bett henne beställa det när hon ändå handlade därifrån. :) Så nu ska jag organisera alla mina äkta (2 par) öronhängen och alla de andra (typ 140 par) som inte är fullt så äkta utan snarare från hm och gina. Kul kul. Svämor stannade på lunch och blåbärspaj.
Riktigt glad för en kompis som väntar tillökning x2, spännande!
Riktigt glad också för ett samtal med min Nina, gud vad glad jag är för att hon flyttar tillbaka till växjö-trakten.

Dagens diss(ar)
Den första dissen går till min dotter som idag är lika trevlig som ett stort, svart åskmoln. Hon har under dagen skrikit, gråtit, vrålat och tagit sönder sin dock-stol samt sitt favoritarmband med rosa pärlor. Hon blev sen ledsen när hon insett att de inte gick att laga och då blev jag boven! Jag som itne ens rört hennes grejer!
Dagens andra dissgår till hunden som ännu en gång gjort en djupdykning i soppåsen och dragit ur saker! GRR!
Dagens tredje diss går till sonen som finfördelat frigolit på mitt nystädade hallgolv! YEAH!

Nu ska jag snart åka till jobbet och jobba med min underbara Hanna. Somliga dagar är det lättare att jobba en fredagkväll än andra. Sällskapet spelar stor roll. :)

Nähä. Hejpåre!

Annorlunda kvällsrutiner?

Är det bara här som kvällsrutinerna är följande?
- Äta middag
- Bada
- Måla naglarna, en färg på fingernaglarna och en på tånåglarna.
Varje kväll har jag två väldoftande ungar, ikväll med mörkblå och svarta naglar (sonen) och vinröda samt rosa naglar (dottern). Dessa två små troll sover nu bredvid varandra, tills dess att jag vågar lägga över Noel i hans säng utan att han vaknar. De somnade nämligen under bokläsningen.
Jag älskar kvällar då det är så här, de somnar utan gnäll redan 18.30, de ska ju upp vid 5.30 imorgon så det är kanon att de somnat redan.
Nähä, tvätten kallar. Tvn också. Vi får se vem som ropar högst ;)

Tankar och funderingar..

Ja, jag är en grubblare. Jag tänker, funderar och planerar alldeles för mycket. I mitt huvud planeras sommaren mitt i vintern, barnkalas 3 månader i förväg, hur jag ska jobba när Noel börjar skolan i höst, etc etc etc. Ibland känner jag mig så himla stressad, men inte är det konstigt när man planerar sommaren in i minsta detalj innan janurai ens är slut. Jag måste bli bättre på att leva i nuet. Tittar bakåt gör jag sällan, visst ibland ångrar man saker men det är ju inte mycket att göra åt. Framtiden går dock att planera.
Jag är ledig idag, barnen klättrar på väggarna efter först 48 timmar i karantän efter magsjukeutbrottet Noel hade och sen denna lediga dag. Öppna förskolan startar idag så vi går nog dit, fast egentligen är där nog mest bebisar.. Men lite folk för barnen att träffa i alla fall.
Igår var jag på ett mycket roligt och jobbigt pass med stänger, det är så himla roligt! Idag är det inga pass så det får bli 20-30 minuter på crosstrainern istället. Helst framför tvn så det inte blir för drygt. Noel har dock lärt sig byta kanal och sätta på en film istället och när jag står på maskinen kan jag inte annat än att protestera, det går ju inte att hoppa av och på hela tiden!
I helgen infann sig en saknad av en person, mycket betydelsefull men som jag behövde lite distans från i somras. Ibland får man kanske bita i det sura äpplet, ta en telefon och ringa. Alternativt maila. Men jag måste fundera lite först.. Jag är en person som inte får bli kvävd, jag kan eller orkar inte ha kontakt med alla varje dag. Jag fungerar inte så. Jag som varit en telefonmänniska av allra värsta sort, fråga min ömma fader, pratar nu sällan mer än nödvändigt. Ibland vill jag bara vara här och nu. Med min lilla familj och de i min närhet.
ELise tar kort på resterande familjen strax innan vi åker hem från Spanien.

Elise har tagit det här kortet strax innan vi åker hem från Mallorca.. Jag planerar redan för resan 2012.. ;)

Uppdatering..

Längesen jag skrev nu. Här har det nya året gått både upp och ned trots att det nyss börjat. Nyårsafton började med feber, förkylning och ont i halsen. Detta övergick såsmåningom till öronont och ännu mer och långdragen förkylning. Efter att jag varit pigg iknappt en vecka fick Andreas ont i halsen och Noel blev MAGSJUK! EN hel natt med orolig sömn, kräk och oro. Sov sammanlagt 2 timamr den natten och stackars spinkiga Noel är nu ännu spinkigare!
Men lite roligt har hänt också! Noel, älskling och jag lämnade Elise hos farmor och farfar för att åka till Hestra och åka skidor! Gud så kul vi hade! Noel var på strålande humör och åkande gick som en dans. Han tog sig ner för backarna som om han aldrig gjort annat! Det ända tråkiga var vädret men vi höll humöret högt hela dagen trots regn.
En annan rolig sak var en inbjudan till bröllop som dök ner i lådan i fredags. Min äldsta bror ska gifta sig i mars! Blir minst tre bröllop iår som det verkar nu! Jag som inte varit på bröllop sen -98!
Idag är jag hemma och vabbar. Noel har inte varit kräkfri 48 timmar förräns vid 10 och har dessutom inte börjat äta något vidare ännu. Så idag blir en dag med mys och pyssel. Ikväll är min favoritträningskväll! STÄNGER! Styrketräning med inslag av danssteg, magträning och riktiga pulshöjare! Superkul! Och jobbigt! Men mest kul. Hur mycket jag än gillar jul och nyår så är det skönt när rutinerna kommer igång.. Nu ska jag anmäla vård av sjuk son.
Pussipuss.

RSS 2.0