Julen var här och nu är den över.

Jag blir alltid lite vemodig när julafton infinner sig, då är ju allt snart över! Alla förberedelser, allt pyssel, mys och stress imför denna dag och sen PANG är dagen över. Julafton var i alla fall supermysig även om jag spenderade större delen av den på jobbet. Det blir alltid lite extra när man jobba storhelg. Vi bytte julklappar, åt julbord, tittade på Kalle ändå. Vid 16 åkte jag ut till sambons släkt i knihult och fortsatte firandet. DOCK missade jag tomten och det känns i magen fortfarande. Det är något visst att se barnens ögon och glädje när tomten kommer. :(
Juldagen spenderades hos mamma och annandagen på rean med Sofie. Dock var det inte alls vad jag förväntat mig. Efter det for vi vidare på nästa firande. Supertrevlig och mysigt men gud vad trött jag är på julmat nu!
Igår åkte jag upp för att träna. Skönt med lite gympa tänkte jag. Men det var visst afropower istället. Barfota dans till skum musik. Men det var rätt kul när man slutade bry sig om hur man såg ut. Blir bara lite snabb uppdatering idag. Ska snart till Lisa och sen åker vi till hanaslöv och ska låta Elise åka skidor för första gången. Kul kul!

Min fina pepparkaksgubbe!


Julledigt.

Julen närmar sig med stormsteg och från och med i onsdags har barnen jullov. Skönt för dem att få vara hemma till den 10/1. Jag har tagit föräldraledigt alla dagpass utom de som infaller på helgerna. Denna veckan jobbar ja alltså bara en kortkväll imorgon, 16-20.30 och sen jobabr jag julafton 7-16 så barnen får massa tid med oss. Gossen hämtas dock av morfar för det årliga pepparkaksbaket och dockan ska sova med moster 22-23/12. Sen kommer alla hit på lillejul med julgröt och skinkmacka och annat gott den 23:e. Ska bli så mysigt!
Herregud det är redan den 20 december, men alla julklappar är i princip ordnade. Ska bara handla lite till åt lille Ebbe och bebis Smilla (inte min hund då utan systerdottern). Idag har jag lovat Noel att åka tills tan för att han ska få handla till pappa. Han har planerat och tittat ut vad han ska köpa, dottern föreslog att vi kunde köpa en napp till pappa. Vet inte hur glad han skulle bli faktiskt...
Igår hade jag världens kaos-kväll på jobbet. Ute-tur, vilket innebär 4 timmar på snöfyllda vägar där älgar, vildsvin, rådjur och harar springer. Men puckot i vit toyota som trängde ner mig i det snöfyllda diket och sen körde när han insåg att jag kört fast kan dra åt helvete faktiskt! Fasen vad arg jag blev. Lyckligtvis hade vi både grus och spade (och såg men den behövde jag inte) i bilen. Så med lite hjälp av en vansinnigt blyg men snäll 18-19 åring som stannade lyckades vi ta oss loss! TACK!
Jisses vilket liv det är här idag, barnen fick ett innebandyset i dagens paket i julkalendern. Så de springer fram och tillbaka genom huset med sina klubbor och boll. Men just nu jagar de tigrar med klubborna och leker att de är gevär. Där får man för att man vägrat köpa krigsleksaker som pistoler och gevär. Bortsett från barnens hemgjorda (inte av mig självklart, jag grät mig till godkänt i träslöjd) träbössor finns inte mycket till leksaksvapen i det här huset. Men men. MEd lite fantasi kan både bananer och innebandyklubbor bli pistoler tydligen..
Nä nu ska jag bädda, plocka, dricka ur mitt kaffe och duscha för att sedan, så småningom, ta oss in till stan.

Plus och minus

Ja, här pratar vi inte väder alltså. Jag pratar om min lediga fredag. Det finns en pluslista och en minuslista med denna fredag.

Plus:
- Massa mys med Elise och lite mindre med Noel (han har varit hos farmor större delen av dagen)
- Har fått massor gjort, tvätt, städ etc.
- Mysfika med Lisa.
- Det superfina halsbandet som jag fick av henne. (Lisa alltså).
- Fredagsmyset väntar, popcorn och film med barnen.
- En halvtimme på crosstrainern.
- Ett litet glas rött.
- Marabou mjölkchoklad

Minus:
- Att chokladen borde sparas till min godistillverkning, ska bli bountybollar.
- Att jag inte hunnit få upp alla tomtar.
- Att jag inte gjort min halvtimme på crosstrainern.
- Att Andreas inte är hemma utan på jobbfest.
- Att han inte kommer hem inatt.
- Att jag ska sova utan honom.
- Att hunden tuggade av sitt nya koppel!
- PMS!

Jag hatar att sova utan Andreas därför har den här negativa andan infunnit sig hela dagen. Och det blir inte bättre ju längre dagen/kvällen går. Men imorgon kommer han hem! Jag får återse honom först efter jag slutat jobbet dock..  Nu ska jag bada barn, klä på pyjamas och poppa popcorn. <3

Jobbigt att vara ledig.

Ja fast i en positiv bemärkelse. Det började redan efter jobbet i fredags, slutade vid 16 och åkte hem och hämtade familjen för att senare fara till Handelsboden, låter ju pittoreskt och gammeldags men affären heter så! Där inhandlades det mesta till Noels kalas, lite hade jag handlat sen innan. Jag skulle ha maränbottnar till glasstårtorna.. Det fanns inga. Så samtidigt som min älskade lagade mat vispade jag äggvitor ( 7 st) med socker, ritade stora ringar på bakplåtspapper, spritsade ut marängerna och stressade som en tok. Jag som ÄLSKAR att baka tyckte det var ap-tråkigt och stressigt. Dels på grund av att jag var stressad sen jobbet, hade en lista med tusen saker att göra tills kalaset dagen efter. Men tråkigheten bestod nog mest av saknad av min KITCHEN AID. Jag nästan grät när jag fick den förra julen, jag använder den till det mesta och nästintill dagligen. Nu har den varit inlämnad på lagning i en månad. Jävla suckers, det var itne ens något allvarligt fel hur kan det ta så lång tid att fixa? GAH!
Kalaset blev en succé. Alla var glada och hade roligt. Jag har lite krav på mig när det gäller kalas. Dels vill jag att det ska vara lika roligt som kalasen min pappa ordnade, dels vill jag att allt ska vara lika gott och fint som mamma lagade, bakade och fixade. Vi fixade en korvkiosk där barnen fick beställa sin korv och grönsaksspett. Det var uppskattat. Bordsdekorationen, gurkblommor med geléhallon instuckna och kinapuffar som jord, var nog det mest uppskattade. Vi ordnade bara med en lek, bortsett från paketöppningen. Tycker det är viktigt att alla sitter tillsammans när man öppnat paketen, så alla ser vad man får och att alla får berätta vad det köpt. Det är ju så stolta över det som dem inhandlat.
Efter detta roliga, mysiga och helt kaotiska kalas var vi helt färdiga. DÅ började uppröjandet. Sällan har jag skådat så mycket strössel och silverkulor på en matta, så mycket godispapper, tandpetare, halvätna muffins, korvbröd med ketchup och kvarglömda godispåsar. Men det var ju så kul. Nåja när städandet var gjort var det dags att börja fixa med middagen. Nu var det dags att vara barnvakt. Min underbara gudson, Victor 1 år, och han storasyster, Ellen 4 år, skulle spendera kväll och natt med oss. SÅ mysigt! Lillkillen njöt i fulla drag och fällde inte en tår. Storasyster var till en början lite osäker på om hon verkligen ville sova men det gick bra!
Ellen och Victor hämtades vid 10.30, kl 13 kom Andreas kompis med sambo och två barn på lunch. Victor hade emellertid ställt in ugnen på maxgräns 150 grader vilket jag inte fattade, maten blev ju aldrig färdig! Han är flink i fingrarna den gossen! Vid 15.40 åkte dem, och då for jag till jobbet på anhörigträff. Trevligt. Åkte därifrån 18.30, hem för att hämta träningskläder, upp på gympan och nu sitter jag här. HELT färdig. Jag tror inte jag haft en sån uppbokad helg på flera år. Tack och lov att man jobbar nästa helg ;) (säger jag som tänkt flexa... för jag har så mycket jag vill göra... )
Tack till min älskade, underbara, fantastiska Andreas som står ut med mitt stressiga, uppbokade jag. SOm finns där och hjälper mig och min otroligt opraktiska mamma med allt jämt. Du är underbar, älskar dig!

RSS 2.0